translationcollective

October 9, 2010

La gent ha dit prou.

Filed under: català,original — translationcollective @ 10:20 pm

Les autoritats afirmen que ha estat un grup anti-sistema, joves amb estètica “okupa” …

Doncs no. Hem estat nosaltres…

Aquest nosaltres que les furgonetes de la policia va perseguir histèrica durant hores per la ciutat sense poder trobar-lo. Aquest nosaltres que aplaudia quan es trencaven els vidres del “Corte Inglés”.

Aquest nosaltres que va prendre la paraula a la primera assemblea realitzada al banc expropiat de la plaça Catalunya i va dir: “Tinc gairebé cinquanta anys. Estic en atur des de fa quatre anys després de treballar tota la vida. Estic desesperada però aquesta okupació m’ha tornat el somriure “.

A la dictadura democràtica tot es pot dir i res serveix per a res.

Sí, és veritat. Però que en un dels edificis més alts de la ciutat una enorme pancarta proclami “La banca ens asfíxia, la patronal ens explota, els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen … A la merda” és una veritat massa insuportable per al poder.

Perquè cada vegada hi anava més gent i no hi havia ni banderes ni consignes fàcils que ja ningú es creu. El discurs tòpic de l’esquerra havia quedat enrere. Érem senzillament vides precàries que prenien la paraula, i llavors despuntava tota la desesperació, però també les immenses ganes d’inventar camins per resistir juntes; per sortir d’aquesta presó en la que s’ha transformat la vida. “A la merda” era un crit de ràbia. Però a poc a poc aquest crit s’organitzava, s’ampliava, s’enriquia … i milers de veus se’l feien seu.

Per a la dictadura franquista qualsevol conflicte d’ordre públic era causat sempre per una minoria, i la manera de desqualificar-consistia a dir que es tractava d’estudiants. Estudiant era sinònim de “vago”. Ara la dictadura democràtica insisteix, com sempre, a qualificar-nos de minoria, tot i que en aquest cas ens anomeni vàndals i gamberros. No volen saber que aquesta minoria – aquest nosaltres que es rebela contra aquesta realitat – és la que fa la història. Va caure (parcialment) la dictadura franquista. Sabem també que, tard o d’hora, foradarem aquest sistema d’opressió i misèria com un gruyêre. Perquè milers de persones estan inventant milers de sortides.

I caurà.

Ells tenen el dia. Nosaltres tenim la nit. No ens poden identificar i mai sabran qui som. Per això ens tenen tanta por.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: